Gezonde levensstijl? Probeer dit eens!

Ruim meer dan de helft van de Nederlanders moet meer bewegen. Dit houdt bijvoorbeeld de ontwikkeling van ouderdomsziekten tegen, maar is ook ontzettend goed voor de geestelijke gezondheid. Daarnaast houdt het ook nog eens je conditie op peil. Een gezonde levensstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te roken en matig te zijn met het gebruik van alcohol. Wij weten als geen ander dat een gezonde levensstijl best lastig kan zijn. Wij hebben daarom een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor jij een gezonde levensstijl stimuleert! 

Creeër innerlijke rust 

Om een gezonde levensstijl te stimuleren is het belangrijk om innerlijke rust te creëren. Dit doe je door deel te nemen aan verschillende activiteiten. Wij adviseren om zoveel mogelijk activiteiten te doen waarbij je kennis maakt met jezelf. Denk bijvoorbeeld aan kamperen in de buitenlucht. Je leert jezelf hierbij goed kennen en leert geduldig zijn. Mocht je gaan kamperen? Dan is het in ieder geval wel belangrijk dat je voorzien bent van de juiste uitrusting. Denk bijvoorbeeld aan een outdoor bijl, M90 slaapzak en een thermostaat. 

Zet stap voor stap

Zit jij vaak en lang ononderbroken stil? Zorg dan dat je daar geleidelijk vanaf komt. Begin met regelmatig even recht te staan en een aantal stappen te zetten. Probeer dit ieder uur te doen. Beweeg je daarnaast niet veel? Introduceer dan meer beweging in je leven door bijvoorbeeld op de fiets je boodschappen te doen. Je hoeft echt niet per direct tientallen kilometers te maken, maar het is belangrijk dat je in ieder geval iets doet. Begin stap voor stap. 

Voldoende slaap 

Het is belangrijk om voldoende te slapen. Voldoende slaap zorgt namelijk voor een goed werkend lichaam en brein. Tijdens het slapen herstelt het lichaam zich van fysieke bezigheden, maar de hersens verwerken ook indruk van de afgelopen dag. Daarnaast wordt opgedane kennis opgeslagen in het brein. Over het algemeen is een slaap van 6,5 tot 8 uur voldoende voor een goede nachtrust. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is de sleutel tot een gezonde levensstijl. 

Beloon jezelf! 

De eerste stappen richting een gezonde levensstijl zijn altijd de moeilijkste stappen. Bedenk daarom een beloning voor jezelf, die in je gezonde straatje past. Plan bijvoorbeeld een gezellig tripje met je vrienden in na een gezonde maand of geef jezelf een schouderklopje na een gezonde dag. Kies in ieder geval iets wat je graag en met volle overtuiging doet! Dit zorgt voor extra motivatie en als er iets cruciaal is voor een gezonde levensstijl, dan is dat wel motivatie.